Kagizman Yatılı Bölge Ortaokulu

Belgegeçer : 0474 351 62 60
WEB http://kagizmanybo.meb.k12.tr
Adres : Şahindere Mah. Milli Egemenlik Caddesi No 137 Kağızman YBO KAĞIZMAN/KARS 36700
VİZYON : Amacı olan, katılımcı, demokratik, laik, bilimsel düşünen, eleştiriye ve değişime açık, öğrenmeye istekli, çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen, kendisiyle barışık, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen, girişimci, hoşgörülü, sağlıklı, bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim -öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren, her öğrencinin başardığı ve olanaksızlıklarını yenmiş, örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri doğrultusunda öğrencilerimize bilgiye ulaşmada kullanılabilecek bütün yolları göstermek, onlara rehberlik etmektir. Kendi değerlerinin farkında olmalarını ve onlara sahip çıkmalarını sağlamak, demokratik bir yaşam anlayışı içinde yönetime katılmalarını teşvik etmektir. Yetkin kadromuzla, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş çağdaş yaşamın gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : 0
Rehber Öğretmen :